Farsz z kurczaka babci
Farsz z kurczakiem babci może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 632 kalorie, 38g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.02 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką mleko, wodę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Indyk z farszem babci, Słynny farsz prababci, oraz Grandman Annie ' s Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Ułóż kawałki piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia. Doprowadzić wodę i 1 szklankę masła do wrzenia w dużym rondlu, mieszając, aż masło się rozpuści; lekko wymieszać farsz wymieszać z wodą i masłem i puch widelcem.
Farsz rozprowadzić na kawałkach piersi kurczaka.
Granulki bulionu z kurczaka wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia; odstawić.
Roztopić 6 łyżek masła w rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę w gorącym maśle, aż przezroczyste, o 5 protokół. Mąkę wymieszać z masłem i cebulą, mąkę zmiażdżyć z masłem z tyłu łyżki, aż będzie gładka i podobna do pasty.
Bulion z kurczaka ubić na maśle i mieszance mąki, a następnie dodać mleko.
Podgrzać, aż sos będzie gęsty i gładki, 5 do 10 minut, stale ubijając. Doprawić sosem solą i czarnym pieprzem.
Polać sosem farsz i kurczaka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy w środku i naczynie będzie bulgotać, około 1 godziny. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).