Farsz kuskus-i-szpinakowy
Kuskus-i-szpinak farsz może być tylko dodatek szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 229 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 59 minut. Udaj się do sklepu i odebrać boczek, cebula, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Deska-Grillowana cukinia z kuskusem, szpinakiem i farszem z fety, Indyk cytrynowy z farszem kuskus, oraz Pieczony kurczak z kuskusem i nadzieniem z orzechów piniowych.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i paprykę; gotować 6 protokół.
Dodać kuskus i gotować jeszcze 5 minut.
Dodaj bulion, pomidor, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować, pokryte, na średnim ogniu 12-15 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Gotować boczek w patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Crumble i rezerwy. Wytrzyj patelnię.
Rozgrzać pozostały olej na patelni.
Dodać czosnek; gotować 30 sekund.
Dodaj szpinak; gotuj 1 minutę.
Dodaj szpinak, boczek i sok z cytryny do mieszanki kuskus; wrzucić do połączenia.
Przelej farsz do 11-x 7-calowego naczynia do pieczenia lekko pokrytego sprayem do gotowania i przykryj folią.
Piec 15 minut lub do ogrzania.