Farsz Jabłkowy Z Indyka
Farsz z indyka jabłkowego może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 773 kalorie, 84g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz rodzynki, chleb jednodniowy, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indyk Jabłko Pekan Farsz, Indyk z farszem jabłkowo-karmelizowanym cebulowym, oraz Pieczony Indyk Balsamiczny Z Farszem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku, podsmażyć seler i cebulę na maśle do miękkości.
Zdjąć z ognia; wymieszać w kostkach chleba, jabłka, rodzynki, sól, tymianek, szałwia i pieprz.
Tuż przed upieczeniem luźno nadziewamy indyka 4 szklankami farszu.
Pozostały farsz umieścić w nasmarowanej 2-qt. naczynie do pieczenia; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do pieczenia. Szaszłyki indyka otwory; wiązać pałeczki razem.
Ułożyć pierś na stojaku na patelni do pieczenia.
Posmaruj roztopionym masłem.
Piec w temperaturze 325° przez 3-3 / 4 do 4 godzin lub do czasu, aż termometr wskaże 180° dla indyka i 165° Dla farszu, fastrygując od czasu do czasu kapielikami z patelni. (Przykryć luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zarumieni.)
Piec dodatkowy farsz, przykryty, przez 20-30 minut. Odkryć; piec 10 minut dłużej lub aż rumiane. Przykryć indyka i odstawić na 20 minut przed wyjęciem farszu i rzeźbienia indyka. W razie potrzeby, zagęścić kapiele patelni do sosu.