Falafel Jeanie
Przepis Jeanie Falafel może zaspokoić twoje pragnienie w mniej więcej 32 minuty. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 325 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać popękane ziarna pieprzu, fasola garbanzo, pietruszka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Falafel Jeanie, falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, oraz King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart.
Instrukcje
Rozgnieść fasolę garbanzo w dużej misce. Wymieszaj cebulę, czosnek, kolendrę, pietruszkę, kminek, kurkumę, proszek do pieczenia, bułkę tartą, sól i pieprz. Nie bój się używać rąk. Kształtuj mieszaninę na kulki 1 1/2 cala; powinieneś uzyskać 18 do 2
Jeśli mieszanina nie trzyma się razem, dodaj trochę wody.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C). Ostrożnie wrzucić kulki do gorącego oleju i smażyć na brązowo. Jeśli nie masz frytkownicy, podgrzej olej na ciężkiej głębokiej patelni na średnim ogniu. Może być konieczne dostosowanie ciepła nieco po pierwszych kilku falafelach i pamiętaj, aby często obracać się tak, aby równomiernie brązowały.