Falafel Jeanie

Falafel Jeanie
Przepis Jeanie Falafel może zaspokoić twoje pragnienie w mniej więcej 32 minuty. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 325 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać popękane ziarna pieprzu, fasola garbanzo, pietruszka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Falafel Jeanie, falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, oraz King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart.

Instrukcje

1
Rozgnieść fasolę garbanzo w dużej misce. Wymieszaj cebulę, czosnek, kolendrę, pietruszkę, kminek, kurkumę, proszek do pieczenia, bułkę tartą, sól i pieprz. Nie bój się używać rąk. Kształtuj mieszaninę na kulki 1 1/2 cala; powinieneś uzyskać 18 do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
KurkumaKurkuma
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Jeśli mieszanina nie trzyma się razem, dodaj trochę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C). Ostrożnie wrzucić kulki do gorącego oleju i smażyć na brązowo. Jeśli nie masz frytkownicy, podgrzej olej na ciężkiej głębokiej patelni na średnim ogniu. Może być konieczne dostosowanie ciepła nieco po pierwszych kilku falafelach i pamiętaj, aby często obracać się tak, aby równomiernie brązowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W32 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn