Falafel
Falafel może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 1383 kalorie, 11g białka, oraz 129g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz bezalkoholowy proszek do pieczenia, pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Falafel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ciecierzycę w średniej misce i przykryć 2 cale zimnej wody. Moczyć przez noc.
Umieść nasiona kminku i kolendry w 8-calowej żeliwnej patelni i ustaw na średnim ogniu. Gotuj, często potrząsając patelnią, aż nasiona wydzielają aromat i po prostu zaczynają brązowieć, 3 do 4 minut.
Przenieść opiekane przyprawy do młynka do przypraw i proces, aż drobno zmielone. Odstawić.
Połącz nasączoną ciecierzycę, mielony kminek i kolendrę, czosnek i szalotki, sól, czarny pieprz, proszek do pieczenia, pieprz cayenne i liście pietruszki w średniej misce do mieszania.
Przepuścić tę mieszankę przez młynek do mięsa lub mikser stojący z mocowaniem młynka wyposażonym w najmniejszą matrycę. Alternatywnie, można podzielić mieszaninę na pół i przetwarzać połowę na raz w robocie kuchennym, pulsując 10 do 20 razy.
Miarka mieszaninę na 1 1/2 do 2 uncji porcji za pomocą 2-cala średnicy naczynia.
Umieścić na pół arkusza patelni wyłożonej pergaminem. Można trzymać w temperaturze pokojowej do 2 godzin przed smażeniem lub przykryć lodówką na noc.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w holenderskim piecu 5-quart na dużym ogniu, aż osiągnie 350 stopni F. wyregulować ciepło, aby utrzymać temperaturę. Delikatnie umieść falafel, po jednym na raz, w gorącym oleju. Smażyć 4 na raz, aż głęboki złoty kolor, 5 do 7 minut.
Usuń do pół arkusza patelni wyłożonej stojakiem chłodzącym i pokrytej papierowym ręcznikiem do osuszenia. Powtarzać aż cały falafel zostanie ugotowany.