Fake Tandoori Chicken

Fake Tandoori Chicken
Przepis Fake Tandoori kurczak może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 9 godzin i 35 minut. Na 2,58 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz thai chile, garam masala, Kurczak, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać odtłuszczone mleko jogurt można śledzić to danie główne z Kawa Mleko Kokosowe Lody jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Na wynos, Fake-Out: kurczak i brokuły, Na Wynos, Fake-Out: Kurczak Słodko-Kwaśny, oraz Na wynos, Fake-Out: rozjaśniony Kurczak generała OSP dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem kurczaka w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza. Proces aż do prawie całkowicie gładkie, około 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Zalać marynatą do dużej zamykanej torebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
3
Umieść kurczaka w worku, wyciśnij nadmiar powietrza, zamknij worek i wmasuj marynatę na całym kurczaku, aż będzie dobrze pokryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Umieścić w lodówce w naczyniu do pieczenia i marynować co najmniej 8 godzin i do 24 godzin, obracając kurczaka co najmniej raz, jeśli to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Wyjmij kurczaka z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej, podczas gdy piekarnik się nagrzewa.Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjmij kurczaka z marynaty, pozwalając nadmiar kapać z zewnątrz i z jamy; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Umieść kurczaka na blasze do pieczenia.Piecz, aż soki przejdą jasne i natychmiastowy odczyt termometr włożony do wewnętrznej uda (ale nie dotykając kości) rejestruje 74°, około 1 godziny. (Jeśli skóra zaczyna być zbyt brązowa, zanim mięso zostanie zrobione, luźno przykryj folią aluminiową.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
9
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia i pozostawić na około 15 do 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner
Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner
Kammerner Heiligenstein jest mieszanką Gospodarstw Hirscha w 1er Lage (Grand Cru) miejscach Lamm, Grub i Renner. Bardzo aromatyczne, bogate i pierwotne; blask i stalowy lifting tego wina jest niezwykły i piękny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn