Fajitas wołowy z sosem kolendrowym
Fajitas wołowy z sosem kolendrowym zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis daje 8 porcji z 329 kalorii, 25g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za $2.29 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako meksykańskie danie główne. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką sok z limonki, sos pieprzowy, sałatę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem niezłe. Spróbuj Fajitas z kurczaka w arkuszu z kremowym sosem z limonki z awokado z kolendry, Fajitas z kurczaka w arkuszu z kremowym sosem z limonki z awokado z kolendry, oraz Kebaby wołowe po indyjsku z sosem kolendrowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz 3 łyżki soku z limonki, 2 łyżki oleju, tymianku i sosu z ostrej papryki.
Dodaj wołowinę; uszczelnij torebkę i obróć, aby pokryć. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
W przypadku sosu umieść jogurt, kolendrę, jalapeno i pozostały sok z limonki w blenderze; przykryj i przetwarzaj na gładką masę.
Przełóż do małej miski; wstaw do lodówki do podania.
Posmaruj zieloną paprykę i cebulę pozostałym olejem; odstawić.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Grilluj wołowinę bez przykrycia na średnim ogniu przez 6-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.
W międzyczasie grilluj zieloną paprykę i cebulę bez przykrycia na średnio gorącym ogniu przez 5 minut z każdej strony lub do miękkości.
Pokroić w paski; łyżka na tortille. Na wierzch z pokrojoną wołowiną.
Podawać z sosem kolendrowym.
W razie potrzeby udekoruj sałatą, pomidorami i oliwkami. Złóż boki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Fajitas. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel]()
Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel
Hrabstwo Amador daje odważną starą winorośl Zinfandel z bogatymi, jasnymi owocami maliny i czarnej wiśni, uzupełnionymi nutami ziemi i ziela, które zwiększają jej złożoność.ZINFANDELIC to hołd dla wyjątkowej odmiany wina Kalifornijskiego-Zinfandel. To także hołd dla Kalifornijskiego ruchu i kultury lat 60. - Flower Power, Haight Ashbury, Summer of Love, Rock & Roll itp. Etykieta przypomina plakaty rockowe z lat sześćdziesiątych. Winnice zinfandel znajdują się na większej wysokości w hrabstwie Amador w Kalifornii u podnóża gór Sierra Nevada – znanych również jako Gold Country. Winnice były uprawiane w sposób zrównoważony ze starych winorośli w wieku około 40 lat.Lub wypróbuj Zestaw Upominkowy Zinfandelic Groovy Duo