Przepis Fajitas wołowina może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 55 minut. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 378 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz chili w proszku, wodę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fajitas Wołowe, Fajitas Wołowe, oraz Fajitas Wołowe.
Instrukcje
1
W średniej niemetalowej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Dodać paski wołowe; wymieszać do okrycia. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 minut marynować, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
3
Spray 12-calowa patelnia nonstick z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Podgrzać na średnim ogniu do gorąca.
5
Dodać wołowinę i marynatę; gotować i mieszać 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Wołowina
6
Dodaj cebulę i paprykę; gotować i mieszać 3 do 4 minut lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie i wołowina nie jest już różowy. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Skrobia Kukurydziana
Warzywa
Cebula
Woda
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
Dodaj do mieszaniny wołowiny; gotować i mieszać 1 do 2 minut lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
8
Aby służyć, łyżka 1/4 guacamole w dół środka każdej tortilli. Top każdy z 1/4 mieszanki wołowiny. Top z salsą. Złóż dolną krawędź tortilli w kierunku środka; złóż 2 strony w kierunku środka, lekko zachodząc na siebie.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.