Espresso Flan

Espresso Flan
Espresso Flan to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 8G białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 91 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, żółtka, espresso i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), oraz Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce ubij razem jajko i żółtka. Podczas ubijania dodawać powoli cukier aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodaj wanilię, śmietanę, mleko i sól i kontynuuj ubijanie. Aby pozbyć się pęcherzyków powietrza w mieszaninie, przenieś do dużej miski przez drobny sitko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Na dnie 6 (1/2 szklanki) ramekinów (małych ceramicznych kubków budyniowych) umieść około 1 1/2 łyżeczki karmelu. Gdy wszystkie 6 ramekinów ma karmel na dole, posmaruj każdy spód i bok roztopionym masłem, aby zabezpieczyć flan, a jednocześnie pozwolić na łatwe usunięcie. Napełnić każdą ramekinę mieszaniną flanów, powoli, aby uniknąć pęcherzyków powietrza, aż do wypełnienia około 2/3.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Umieść prawie pełne ramekiny w płytkiej patelni do pieczenia, a następnie napełnij patelnię wrzącą wodą. Kąpiel w gorącej wodzie pozwoli filiżanki flan gotować równomiernie w piekarniku. Tuż przed umieszczeniem patelni w piekarniku, każdy ramekin polać łyżką gorącego espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Piec przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Wyjmując patelnię z piekarnika, pozostaw ramekiny na chłodzenie w oryginalnej łaźni wodnej, na noc, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Przed podaniem umieść ramekiny w innej płytkiej patelni z ciepłą wodą, aby poluzować krem. Rozłóż cienki nóż wokół wewnętrznej krawędzi kubka, aby jeszcze bardziej poluzować, umieść talerz na ramekinie i odwróć na talerz, aby podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
W rozgrzanym rondlu na średnim ogniu wlać wodę i zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
10
Dodać cukier i wymieszać, aż karmel zbrązowieje (około 4 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
11
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na około 2 do 3 minut.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn