Erick ' s deep Fried Rosemary Turkey
Erick ' s Deep Fried Rosemary Turkey jest bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 974 kalorie, 52g białka, oraz 85 g tłuszczu każdy. Na 6,5 USD za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, rozmaryn, olej arachidowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij zewnętrzną frytkownicę olejem z orzeszków ziemnych (patrz wskazówka poniżej) i podgrzej do 325 stopni F (160 stopni C). To zajmie około 30 minut.
Natrzyj indyka mielonym czosnkiem, solą i pieprzem od wewnątrz i na zewnątrz. Wypełnij jamę rozmarynem, ząbkami czosnku i imbirem. Przechowywać w lodówce przez 30 minut do marynaty.
Usuń zioła i czosnek z jamy ptaka i odrzuć. Upewnij się, że otwór na szyi indyka ma co najmniej 2 cale szerokości. Przyciąć skórę z powrotem, jeśli to konieczne. Zapobiegnie to narastaniu ciśnienia wewnątrz. Jeśli indyk ma wyskakujący wskaźnik doneness, należy go wcześniej usunąć.
Umieść indyka w koszu do frytkownicy lub urządzeniu wiszącym i powoli opuszczaj go do gorącego oleju. Pamiętaj, aby utrzymać temperaturę oleju podczas smażenia. Gotować przez 3 1/2 minut na funt, lub do temperatury wewnętrznej wynosi 180 stopni F (82 stopni C), gdy podjęte w najgrubszej części uda.
Ostrożnie wyjmij indyka z gorącego oleju i wyłącz frytkownicę.
Pozwól ptakowi ostygnąć przez 5 minut, a następnie osusz.