Enchiladas Verdes
Enchiladas Verdes to bezglutenowe przepis z 9 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jeśli masz czosnek, liście kolendry, ser cotija i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Enchiladas Verdes (Zielone Enchiladas), oraz Enchiladas Verdes (Zielone Enchiladas).
Instrukcje
Przykryj dużą patelnię folią aluminiową i rozgrzej do średniej wysokości.
Gotować czosnek, papryka serrano, i Tomatillo na gorącej patelni, aż tosty i czernieją, obracając od czasu do czasu, o 5 protokół dla czosnku, 10 protokół dla papryki, i 15 protokół dla Tomatillo.
Wyjąć do miski i pozostawić do ostygnięcia.
Rozgrzać olej w małej, głębokiej patelni do 350 stopni F (175 stopni C). Używając szczypiec kuchennych, smaż tortille indywidualnie, obracając je raz. Nie powinny znajdować się w gorącym oleju dłużej niż 5 sekund na stronę.
Usuń nadmiar oleju ręcznikami papierowymi i utrzymuj ciepło. Pamiętaj, że im gorętszy olej, tym mniej tortille wchłoną.
Czosnek tostowy, paprykę serrano, pomidory i wodę umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę; wlać do rondla na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Rozpuścić bulion z kurczaka w mieszaninie, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół. Sos nie powinien być zbyt gęsty.
Trzy tortille namoczyć w sosie, po kolei, przez kilka sekund, wypełnić je rozdrobnionym kurczakiem,posypać mięsem sosem, zwinąć i ułożyć na misce z makaronem. Łyżka obfite ilości sosu na nich i top je z sałatą, kolendra, crema, i cotija ser.
Wlać trochę więcej sosu na całość w razie potrzeby. Powtórz procedurę jeszcze dwa razy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."