Enchiladas Negras

Enchiladas Negras
Przepis Enchiladas Negras jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 2,02 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 9. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 14g białka, oraz 13g tłuszczu. Mieszanka fasoli, łagodny ser cheddar, meksykańska crema i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dominikanin Moro De Habichuelas Negras, Moro-Locrio de Lacón y Habichuelas Negras, oraz Fasola Zwykła Czarna (Caraotas Negras).

Instrukcje

1
W 5-do 6-quart patelni, połączyć grzyby, Chilli poblano, cebula, nasiona kminku i 1/2 bulionu szklanki. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są soczyste i utykają, 12 do 15 minut. Odkryć, zwiększyć ciepło do wysokiej, i mieszać często, aż warzywa są suche i zaczynają się brązowe, o 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
Papryka ChiliPapryka Chili
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
BulionBulion
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
W misce zmiksować skrobię kukurydzianą z pozostałą 1 szklanką bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać 1/2 szklanki kwaśnej śmietany i ubijać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodać do mieszaniny grzybów i mieszać do wrzenia, 1 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
5
W blenderze wirować fasolą, salsą i sosem enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
FasolaFasola
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać 1 1/2 szklanki sosu fasoli do 9-przez 13-calowe naczynie do pieczenia. Stos 6 tortille i pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Ułóż 6 połówek w zapiekance, proste krawędzie na bokach zapiekanki, a następnie nakładaj 3 całe tortille, aby całkowicie pokryć dno. Zeskrobać mieszaninę grzybów na tortille i rozprowadzić poziom. Dopasuj proste krawędzie pozostałych połówek tortilli do boków zapiekanki, a następnie nakładaj Pozostałe całe tortille, aby pokryć nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
GrzybyGrzyby
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
8
Pozostałą część sosu z czarnej fasoli zalać tortillami i rozprowadzić do całkowitego pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Czarnej FasoliSos Z Czarnej Fasoli
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
9
Piec w piekarniku 350, aż sos będzie bulgotał, 35 do 40 minut (45 minut, jeśli schłodzony).
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Posypać serem i piec do rozpuszczenia, 3 do 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć zapiekankę z piekarnika i odstawić 10 do 15 minut. Najlepiej ozdobnie ogórkami, w razie potrzeby i kolendrą. Rozsypać około połowy octu czerwonej cebuli nad zapiekanką; umieścić pozostałe w małej misce. Łyżka pozostałej śmietany do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
OgórekOgórek
KolendraKolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
12
Ostrym nożem pokroić zapiekankę enchilada na 6 lub 9 prostokątów; szeroką szpatułką przenieść porcje na talerze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
13
Dodaj więcej śmietany i cebuli octu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
CebulaCebula
14
Cebula czerwona octu: obrać i cienko pokroić 1 czerwoną cebulę (8 oz.). Oddziel pierścienie i wrzuć na patelnię o średnicy 10-12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodaj 3/4 szklanki przyprawionego octu ryżowego i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy PrzyprawionyOcet Ryżowy Przyprawiony
16
Wyjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia, często mieszając.
17
Podawać lub przykryć i schłodzić do 3 dni. Wyciąg z płynu do użycia. Sprawia, że około 1 szklanki.
18
Wskazówka do-Ahead: możesz wykonać wypełnienie (kroki 1 i
19
i sos (krok
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
20
do 1 dnia do przodu; przykryć osobno i schłodzić. Można złożyć zapiekankę (poprzez krok
21
do 2 godzin do przodu; przykryć i schłodzić.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia22
Magazyn