Enchilada Ziemniaczana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj ziemniaków Enchiladan. Ten hor d ' oeuvre ma 373 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten bezmleczny i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 12 i kosztuje 74 centów za porcję. 12 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś ziemniaki, kukurydzę z ziaren, ser topiony i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 62%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Batat Enchilada Stack, Batat Enchilada Stack, oraz Zapiekanka Ziemniaczana Z Kurczakiem Enchilada.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Ugotuj posiekane ziemniaki na złoty kolor z obu stron. W małej misce połącz stopiony ser topiony z pokrojonymi w kostkę pomidorami z papryczkami chili.
Dodaj połowę groszku i połowę kukurydzy i zetrzyj je na placki ziemniaczane. Po dobrym połączeniu dodaj pozostały groszek i kukurydzę; Kontynuuj zacieranie, aby połączyć. Dodaj około 1 szklanki mieszanki sera i pomidorów i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 10 minut lub do podgrzania.
Wlej mieszankę ziemniaczaną do tortilli i zwiń jak burrito. Udusić mieszanką sera / pomidora.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Enchiladę można łączyć z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Ten bogaty Pinot Noir otwiera się aromatami czerwonych owoców akcentowanymi porzeczkami i skórką pomarańczową. Smaki malin i wiśni sięgają aż po podniebienie i są uzupełnione nutami gorzkiej czekolady i jeżyny. Prezentując jasną kwasowość i średnią wagę, wykończenie jest długie i długotrwałe.