Enchilada z kurczakiem
Przepisów meksykańskich nigdy za wiele, więc wypróbuj Enchiladę z kurczakiem. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 5 osób i kosztuje 1,27 USD za porcję. To danie główne ma 370 kalorii, 30 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 39 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup podgrzewane tortille kukurydziane, papryczki chili, kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Enchiladas z kurczakiem (Enchiladas de Pollo), Enchiladas z kurczakiem (Enchiladas de Pollo) i Enchiladas z kurczakiem (Enchiladas de Pollo).
Instrukcje
Podsmaż cebulę i czosnek na dużej, naoliwionej patelni na średnim ogniu, około 5 minut.
Dodaj chili, kurczaka i sos enchilada; gotować 2 minuty. Włóż ser.
Napełnij każdą tortillę 1/3 szklanki mieszanki kurczaka i zwiń.
Ułożyć łączeniem do dołu w naoliwionej (spryskanej patelni) formie do pieczenia. (wskazówka: Każdą podgrzaną tortillę zanurzamy w wodzie, nadmiar strzepujemy przed napełnieniem składnikami.)
Piec w temperaturze 375 stopni F przez 10 minut. Smaż przez 5 minut i podawaj na gorąco.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Enchilada bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava]()
Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Ta Cava ma bladozłoty kolor i aromat dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. W smaku bogate i szerokie, z aromatami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta brutalna cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się do niej żadnych dawek, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk w panierce sezamowej, kurczak tikka masala i Jamon Iberico.