Empanady z czekoladą i kokosem
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na europejskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu empanady czekoladowo-kokosowe. Ten przepis jest dla 18 osób i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 220 kalorii , 3 g białka i 11 g tłuszczu . Tylko kilka osób naprawdę polubiło tę przystawkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 39 minut . 4 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką sól, kokos, jajko i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Wypróbuj empanady w stylu argentyńskim , empanady z nutellą frangipane i empanady z masłem truflowym i porami z kurczakiem, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj masło i serek śmietankowy. Ubijaj mikserem elektrycznym na średniej lub wysokiej prędkości przez 30 sekund.
Dodaj cukier puder, Ghirardelli® Unsweetened Cocoa, cynamon, sól i, jeśli chcesz, zmieloną papryczkę ancho. Ubijaj, aż się połączą, od czasu do czasu skrobiąc miskę. Ubijaj jajko, aż się połączy. Ubijaj mikserem tyle mąki, ile możesz. Wymieszaj pozostałą mąkę szpatułką lub drewnianą łyżką. Podziel ciasto na pół. Przykryj i schłódź około 2 godzin lub do momentu, aż ciasto będzie łatwe do obróbki.
Aby napełnić naczynie, w małej misce wymieszaj 1/2 szklanki gorzkiej czekolady do pieczenia Ghirardelli 60% Cacao i 1/4 szklanki wiórków kokosowych.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita. Wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub folią; odstaw. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj połowę ciasta na raz do grubości około 1/8 cala.** Używając 3-calowej, karbowanej lub zwykłej, okrągłej foremki do ciastek, wytnij ciasto.
Ułóż kółka na przygotowanych blachach do pieczenia.
Nałóż czubatą łyżeczkę nadzienia na środek każdego koła. Lekko posmaruj brzegi kół wodą. Złóż każde koło na pół; delikatnie dociśnij brzegi, aby je uszczelnić. Zachowaj resztki ciasta i rozwałkuj ponownie, schładzając ciasto, jeśli to konieczne.
Piec przez 8–9 minut lub do momentu, aż brzegi będą twarde.
Przenieś ciasteczka na kratkę i pozostaw do ostygnięcia.
W małej misce nadającej się do mikrofalówki wymieszaj 1/2 szklanki Ghirardelli 60% Cacao Bittersweet Chocolate Baking Chips i smalec. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej na średniej mocy (50 procent) przez 1 minutę.
Wyjmij i zamieszaj. Jeśli czekolada nie rozpuści się, włóż ją z powrotem do kuchenki mikrofalowej i powtórz krok podgrzewania, mieszając co 30 sekund, aby uniknąć przypalenia. Włóż mieszankę czekoladową do dużej, samouszczelniającej plastikowej torby. Odetnij róg; polej empanady czekoladą. Jeśli chcesz, posyp prażonym kokosem.
Odstaw, aż czekolada stężeje. Zjedz natychmiast lub przechowuj w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni. Aby przechowywać dłużej, zamroź nieozdobione empanady na okres do trzech miesięcy. Aby podać, rozmroź; polej czekoladą i odstaw, aż stwardnieją.