Empanada z kurczaka z chorizo, rodzynkami i oliwkami

Empanada z kurczaka z chorizo, rodzynkami i oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj kurczaka Empanada z Chorizo, rodzynkami i oliwkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 268 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, chorizo, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Empanadas Z Kurczaka Z Chorizo, Rodzynkami I Oliwkami, Kurczak Z Oliwkami, Rodzynkami I Ryżem Szpinakowym, oraz Duszone udka z kurczaka z perłową cebulą, zielonymi oliwkami, złotymi rodzynkami i konserwowaną cytryną.

Instrukcje

1
Kurczaka osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak, obracając się raz, o 6 łącznie minut, i przenieść na talerz. Podsmażyć cebulę, czosnek, i liście laurowe w tłuszczu pozostałym na patelni, często mieszając, aż cebula zmięknie, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać chorizo i paprykę i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
4
Dodać oliwki, rodzynki, Wino i bulion i doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki. Powrót kurczaka na patelnię wraz z soków zgromadzonych na talerzu, a następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i gotować kurczaka, pokryte, obracając się raz, aż do miękkości, 25 do 30 minut łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Przełożyć kurczaka na czysty talerz. (Sos na patelni powinna być konsystencja śmietany; jeśli nie, energicznie gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.) Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, Odrzuć skórę i kości, a mięso grubo posiekaj. Kurczaka wymieszać z sosem i wyrzucić liście laurowe. Doprawić solą i pieprzem, następnie schłodzić nadzienie, odsłonięte, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Uformuj ciasto w kulkę, następnie zawiń w naoliwioną folię (naoliwioną stroną) i odstaw w temperaturze pokojowej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. nasmaruj 15-na 10-calową płytką patelnię do pieczenia (1 cal głębokości) 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Ciasto podzielić na pół, następnie rozwałkować 1 połowę (pozostałą część ciasta przykryć folią) na mące za pomocą wałka do ciasta z mąką w prostokąt o wymiarach 15 na 10 cali i przenieść na patelnię do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
4
Rozłóż nadzienie równomiernie na cieście, pozostawiając 1-calową granicę i zwilż granicę wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Rozwałkuj pozostałe ciasto w ten sam sposób, a następnie ułóż nad nadzieniem i naciśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Zwiń krawędzie i naciśnij, aby utworzyć ozdobną obręcz. Zrób 1-calowy otwór (odpowietrznik pary) w centrum empanada.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Piec empanada 15 minut, następnie umyć skórkę z 3/4 łyżki oleju i piec, aż skórka będzie złoty kolor, 20 do 25 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Wyjąć z piekarnika i posmarować empanada pozostałą 3/4 łyżką oleju. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku, a następnie wsunąć empanada na stojaku za pomocą szerokiej metalowej szpatułki i ostudzić do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Pokroić empanadę w kwadraty i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Napełnianie można wykonać 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Empanada może być wykonany 4 godziny wcześniej i przechowywany, odkryty, w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, podgrzać w nagrzanym piekarniku 191° 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański w menu? Spróbuj sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 123 dolarów za butelkę.
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
AGO Negralada pochodzi z działki Tempranillo, najszlachetniejszej Hiszpańskiej odmiany winorośli. Winorośl jest sadzona w głębokich glebach żwirowych zmieszanych z piaskiem na powierzchni i produkuje wina o charakterystycznym, twardym, garbnikowym charakterze.Starzejąc się 24 miesiące w nowych beczkach z francuskiego dębu, wino rozwinęło teraz swój pełny potencjał. Jego pełna dojrzałość wydobywa się z warstw pachnących owoców truskawek, lukrecji, ziół i minerałów z miękkimi, jedwabistymi taninami na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn