Ekstra wilgotny Indyk z sosem z patelni

Ekstra wilgotny Indyk z sosem z patelni
Bardzo wilgotny Indyk z sosem z patelni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 129g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 982 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło w razie potrzeby, wodę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wilgotny i delikatny Indyk z sosem, Wilgotny pieczony indyk z sosem portowym, oraz Wilgotna pierś indyka z sosem z białego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° z regałem w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz, a następnie osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Wymieszać 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu i natrzeć indyka wewnątrz i na zewnątrz. Włożyć cebulę i tymianek do dużej jamy. Przypnij skórę szyi do ciała szpikulcem. Środkowy sznurek kuchenny pod tylną częścią piersi i doprowadzenie końców do przypięcia skrzydeł, a następnie skrzyżowanie sznurka i związanie końców pałek perkusyjnych razem. Indyka wyłożyć na metalowy stelaż w piecu i posmarować 4 łyżkami roztopionego masła. Przykryć patelnię (jeśli używasz patelni do pieczenia, przykryj indyka papierem do pieczenia, a następnie folią) i piecz 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
świeża Resztkaświeża Resztka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Podlewamy sokami z patelni i dodajemy wodę do patelni. Kontynuuj pieczenie, pod przykryciem, aż termometr natychmiastowo odczytany włożony do mięsistej części każdego uda (test oba; blisko, ale nie dotykając kości) zarejestruje 77°, 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Podsmażyć z pozostałą łyżką roztopionego masła i upiec, odsłonięte, aż skóra rumiana, o 15 minut więcej (całkowity czas pieczenia: 1 3/4 do 2 1/4 godziny). Ostrożnie przechyl indyka tak, aby soki z wnętrza dużej wnęki spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przełożyć indyka na talerz i odstawić, luźno pokryte folią, 30 minut (temperatura mięsa uda wzrośnie do 175 do 82°).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Odcedzić soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do miary 2-ćwiartkowej i odcedzić tłuszcz (lub użyć separatora tłuszczu), zachowując tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Do miski wlać soki z patelni i dodać bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wymieszać mąkę i 1/3 szklanki zarezerwowanego tłuszczu (jeśli jest mniej, dodaj roztopione masło) w ciężkim średnim rondlu, a następnie gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 2 minuty (mieszanina będzie gruba).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodaj soki z patelni i bulion w szybkim strumieniu, stale ubijając, aby zapobiec grudkom, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając. Wymieszaj dowolne soki indycze z talerza. Posiekaj i dodaj podroby (jeśli używasz). Sos na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn