Eileen Yin-Kurczak generała Fei Lo
Kurczak generała Tso Eileen Yin-Fei Lo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 580 kalorii, 35g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 4,78 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz hoisin, cukier, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. 195 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kalafior OSP ogł., Kurczak generała OSP (niskotłuszczowy), oraz Kurczak generała OSP dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozbij jajko w średniej wielkości misce i lekko ubijaj widelcem.
Dodaj sól, biały pieprz i 2 łyżki skrobi kukurydzianej i mieszaj, aż się połączą.
Dodać mięso z kurczaka i dobrze wrzucić. Odstawić mieszaninę na 15 minut.
Tymczasem, w drugiej misce, połączyć sos sojowy, hoisin, ocet ryżowy, wino Shaoxing, czerwony olej chili, czosnek, imbir i cukier.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Po 15 minutach wlać olej do dużego woka ustawionego na dużym ogniu. Doprowadzić olej do temperatury 177°. podczas gdy olej się nagrzewa, umieść arkusz papieru woskowego na dużej patelni i dodaj 3 łyżki skrobi kukurydzianej.
Dodać kawałki kurczaka na wierzchu i wrzucić, aż zostaną całkowicie pokryte.
W razie potrzeby dodaj dodatkową łyżkę skrobi kukurydzianej.
Gdy olej jest gotowy, strząśnij nadmiar skrobi kukurydzianej na kurczaku i ostrożnie dodaj je do woka. Gotować, mieszając od czasu do czasu z łyżką szczelinową, aż rumiane, dwie do trzech minut. Wyłączyć ogień i usunąć kawałki kurczaka z rowkiem łyżką, i odsączyć na niektórych ręcznikach papierowych.
Wyjąć wszystkie oprócz 1 1/2 łyżki oleju. Włącz ciepło do wysokiego, a gdy olej dopiero zaczyna palić, dodaj chiles i smaż przez 10 sekund.
Dodać szalotki, i smażyć aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać kawałki kurczaka z powrotem do wok, i wrzucić stale przez minutę, aż kawałki są powlekane w chile i olej scallion.
Wlać sos i smażyć, aż kawałki będą równomiernie pokryte, około 1 1/2 minuty. Wyłącz ogrzewanie.
Kurczaka podawać natychmiast z ryżem.