Edamame z Shiitake
Edamame z Shiitake może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 147 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz edamame, wodę, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gingery Shiitake & kapusta zupa z Edamame, Tilapia z jęczmieniem, Shiitake i sałatką Edamame, oraz Sałatka Shiitake i Edamame z białym Miso Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść zamrożone łuskane edamame w bezpiecznej dla mikrofalówki misce z 2 łyżkami wody. Przykryć i gotować na wysokiej 6 do 8 minut, mieszając w połowie czasu gotowania.
Tymczasem olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pokrojone grzyby i smażyć przez 5 minut.
Dodaj sos sojowy, czosnek, smażony ryż przyprawy, i gotowane i odsączone edamame. Wymieszać, aby połączyć.