Łatwe caponata wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 78 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Mieszanka oliwek, pomidory w puszkach, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Caponata, Caponata, oraz Caponata.
Instrukcje
1
Cebulę, seler, paprykę i czosnek delikatnie gotować w oleju przez 15-20 minut do miękkości. Dodaj resztę składników, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Może być nadrobiony do dnia poprzedzającego. Jedz na gorąco lub w temperaturze pokojowej, na tostach natartych pokrojonym ząbkiem czosnku i skropionych lub szczotkowanych olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Podawać z paluszkami chlebowymi, wędlinami włoskimi i oliwkami.