Dżem Z Gruszek Rozmarynowych
Dżem z gruszek rozmarynowych jest bezglutenowe i wegetariańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. Ten przepis służy 60 i kosztuje 6 centów za porcję. 85 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wodę wapniową, grube gruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Rozmaryn Gruszka Margarita, Gruszka Rozmaryn Koktajl, oraz Masło Gruszkowo-Rozmarynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść sześć pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Połączyć cukier i pektyny w średniej misce i ubijać do mieszania.
Połącz gruszki, sok z cytryny, wodę wapniową i rozmaryn w dużym rondlu o ciężkim dnie i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając.
Dodać mieszaninę cukier-pektyny i masło i przywrócić mieszaninę do wrzenia pełnego walcowania. Gotować przez minutę.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.