Dżem rabarbarowo-malinowy Roly-Poly z sosem waniliowym

Dżem rabarbarowo-malinowy Roly-Poly z sosem waniliowym
Rabarbar i dżem malinowy Roly-Poly z sosem waniliowym może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 496 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, SOS waniliowy, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Dżem roly-poly, Apple Roly Poly, oraz Apple Roly-Poly dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz rabarbar, cukier i 1 łyżkę wody w średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Przykryć; gotować, aż rabarbar zmięknie do grubej miąższu, często mieszając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wymieszać z dżemem; ostudzić. czy z wyprzedzeniem można dokonać 1 tydzień do przodu. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
1
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski. Używając dużych otworów na tarce pudełkowej, zetrzyj zamrożone masło do miski; wymieszaj, aby wymieszać. Przykryć i zamrozić co najmniej 15 minut. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej piekarnik do 204°. Linia duża obramowana blacha do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Dodać 2/3 szklanki wody z lodem do mieszaniny mąki, podrzucając do miękkich form ciasta, dodając więcej wody z lodem przez łyżki stołowe, jeśli ciasto jest sztywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Przenieść na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść delikatnie 5 lub 6 obrotów (masło powinno pozostać w twardych kawałkach).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
5
Rozwałkuj ciasto na prostokąt 12x9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Rozłóż 6 łyżek nadzienia na ciasto, pozostawiając 1-calową gładką granicę ze wszystkich stron. Zaczynając od 1 długiej strony, zwiń styl galaretki; uszczelnij szew.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
CiastoCiasto
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
7
Umieść stronę szwu w dół na przygotowanym arkuszu. Koniec uszczelnienia.
8
Wyszczotkuj glazurę na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
9
Piec ciasto na złoty kolor (dżem może wyciekać), około 30 minut. Ostudzić ciasto krótko.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przetnij roly-poly w poprzek na 6 do 8 rund.
11
Podawać na ciepło z sosem waniliowym i pozostałym nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn