Dziś Kolacja: Kiełbaski Duszone Z Szałwią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj dziś kolację: kiełbaski duszone na cydrze z szałwią. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 514 kalorii, 34g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 70 powiedziało, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka cydru jabłkowego, polenty, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: kotlety schabowe duszone w twardym cydrze, Kolacja: kiełbaski na patelni z winogronami, oraz Kolacja: pieczone włoskie kiełbaski z winogronami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym (12-calowy) patelnia wystarczająco duży, aby wygodnie trzymać kiełbasy, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać kiełbaski i gotować, obracając raz, aż będą głębokie złoty brąz. W połowie gotowania, dodać cebulę na patelnię i wrzucić do herbu je w oleju.
Dodaj cydr, liście szałwii, szczyptę soli i pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić dość szybko, aż cydr zmniejszy się do glazury i pokryje tył łyżki, około 30 minut.
W międzyczasie doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu.
Ubijamy polentę w wolnym strumieniu, doprawiamy solą i pieprzem i wracamy do wrzenia. Włącz ciepło do niskiego poziomu i gotuj, aż woda zostanie wchłonięta, a polenta będzie bardzo miękka. Wymieszać cheddar i doprawić do smaku.
Polenta podzielić między miseczki i top z kiełbasą i cebulą. Łyżkę płynu do patelni na wierzchu kiełbasy i podawać natychmiast.