Dziś Kolacja: Harissa I KURCZAK marynowany jogurtem

Dziś Kolacja: Harissa I KURCZAK marynowany jogurtem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj dziś kolację: Harissan i kurczak marynowany jogurtem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 692 kalorie, 37g białka, oraz 59G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 113 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, obfite łyżki greckiego jogurtu, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jogurtowe marynowane Tacos z kurczaka z Harissą, Jogurtowy marynowany kurczak z grilla z Harissą, oraz Jogurtowy marynowany kurczak z Harissanem i ryżem Royal Blend ® Rices dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Harissę ubić do jogurtu w misce, a następnie ubić oliwą z oliwek. Wynik będzie nieco zsiadły, czyli jak powinien wyglądać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie posmarować kawałki kurczaka w marynacie i odstawić na co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
HarissaHarissa
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Podgrzać brojlery, grill, lub grill patelni, aż bardzo gorąco, a następnie gotować kurczaka ze strony skóry w kierunku płomienia, aby chrupiące się skórę. Ugotowałem go około 75 procent drogi tam ze skórą w kierunku źródła ciepła, aby zapewnić świetną skórkę, a następnie obróciłem go tylko do końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Tak jak kurczak wychodzi z ognia, rozsypać liśćmi mięty, aby więdły od ciepła kurczaka (jeśli gotujesz pod brojlerem, możesz wysłać go z powrotem pod płomieniem na kilka chwil, aby je zmiękczyć).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
4
Podawać natychmiast, gdy soczyste i skwierczące.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia11
Magazyn