Dzisiejsza Kolacja: stek z żeberek smażony, szalotka smażona i grzyby Shiitake
Kolacja dziś wieczorem: Seed Rib-Eye stek, szalotka smażone, i grzyby Shiitake może być tylko głównym daniem szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 1 i kosztuje 11,44 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 791 kalorii, 53g białka, oraz 49g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej canolan, rib-eye, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: stek z wieszaka z szalotką i pieczarkami, Kolacja: stek smażony a La Mexicana, oraz Pan-Seared Flank stek z grzybami Shiitake i sosem z pestek dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej rzepakowy do dużej patelni na średnim ogniu. Wrzuć szalotki i shiitakes. Gotować, aż będą miękkie, o 2 protokół.
Wlać oliwę z oliwek na patelnię. Gdy gorące, dodać stek. Zapiekać przez 2 do 3 minut na bok.
Włączyć ciepło na średnie.
Dodać grzyby i szalotki z powrotem.
Niech gotować, aż pokryje grzyby w sosie.
Pokroić stek w paski 1/4 cala i talerz.
Na wierzch polać sosem grzybowym i sojowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Darioush Signature Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc