Dzisiaj Kolacja: Murgh Keema (Mielony Kurczak Curry)
Need a danie główne bezglutenowe? Kolacja dziś wieczorem: Murgh Keema (mielony kurczak Curry) może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 335 kalorii, 23G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka soli koszernej, mielona kurkuma, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: słodkie i pikantne curry z kurczaka, Kolacja: kurczak, trawa cytrynowa i ziemniaczane Curry (Ca-Ri Ga), oraz Kolacja dziś wieczorem: rozdrobniony Czerwony Kurczak Curry z makaronem ryżowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno pokroić 3/4 cebuli i cienko pokroić Pozostałe 1/
Olej ciepła iover średnio wysokie ciepło w ciężkich dnie 12-calowy patelni ze stali nierdzewnej, aż mieni się.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie brązowieć na brzegach, 3-4 minuty.
Dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachną, o 1 minutę dłużej.
Dodaj zmielonego kurczaka, kurkumę i cayenne. Dobrze wymieszać i gotować, aż kurczak nie będzie już różowy, o 2 protokół.
Wlać jogurt. Dobrze wymieszać i gotować przez minutę, aż jogurt się wchłonie.
Dodaj pomidory, sól i ziemniaki. Dobrze wymieszać. Przykryj patelnię i włącz ciepło do niskiej. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół. Doprawić większą ilością soli do smaku.
Dekoruj pokrojoną cebulą i kolendrą.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.