Dzisiaj Kolacja: Murgh Keema (Mielony Kurczak Curry)

Dzisiaj Kolacja: Murgh Keema (Mielony Kurczak Curry)
Need a danie główne bezglutenowe? Kolacja dziś wieczorem: Murgh Keema (mielony kurczak Curry) może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 335 kalorii, 23G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka soli koszernej, mielona kurkuma, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: słodkie i pikantne curry z kurczaka, Kolacja: kurczak, trawa cytrynowa i ziemniaczane Curry (Ca-Ri Ga), oraz Kolacja dziś wieczorem: rozdrobniony Czerwony Kurczak Curry z makaronem ryżowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno pokroić 3/4 cebuli i cienko pokroić Pozostałe 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2
Odstawić.
3
Olej ciepła iover średnio wysokie ciepło w ciężkich dnie 12-calowy patelni ze stali nierdzewnej, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie brązowieć na brzegach, 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachną, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Dodaj zmielonego kurczaka, kurkumę i cayenne. Dobrze wymieszać i gotować, aż kurczak nie będzie już różowy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonego Białego Mięsa Kurczaka1 Funt Mielonego Białego Mięsa Kurczaka
KurkumaKurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Wlać jogurt. Dobrze wymieszać i gotować przez minutę, aż jogurt się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
8
Dodaj pomidory, sól i ziemniaki. Dobrze wymieszać. Przykryj patelnię i włącz ciepło do niskiej. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół. Doprawić większą ilością soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dekoruj pokrojoną cebulą i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn