Dziki łosoś z perłowym kuskusem, wolno pieczonymi pomidorami i olejkiem z cytrynowego Oregano
Need a dairy free main course? Dziki łosoś z perłowym kuskusem, wolno pieczone pomidory i cytrynowy olej Oregano może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 43g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sok z cytryny, filet z łososia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś cytrynowo-Oregano z pieczonymi pomidorami, Łosoś pieczony z pomidorami koktajlowymi i kuskusem, oraz Łosoś pieczony z pomidorami koktajlowymi i kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 121°.
Pomidory wrzucić z cukrem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i ułożyć, pokroić boki w dół, na małej płytkiej patelni do pieczenia.
Rozgrzać olej w 9-do 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować czosnek, mieszając od czasu do czasu, aż blady Złoty, 1 do 2 protokół. Wymieszać z bazylią i pełnymi liśćmi oregano, a następnie zalać pomidorami olejem. Pieczone pomidory, aż bardzo miękkie, ale nie rozpada się, 2 1/4 do 2 1/2 godziny.
Pomidory przełożyć szpatułką na duży talerz, a następnie wlać olej przez sito o drobnych oczkach do małej miski lub miarki, odrzucając ciała stałe. Wymieszaj posiekane oregano, skórkę, sok, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie tosty kuskus, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące i blady złoty, 3 do 5 minut.
Dodaj bulion, wodę i sól i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż ciecz zostanie wchłonięta i kuskus jest al dente, 10 do 12 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić, przykryty, 10 minut, a następnie wymieszać 2 1/2 łyżki oleju z cytryny oregano. Doprawić solą.
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 260°. Ułóż płytką patelnię do pieczenia o wymiarach 17 na 12 cali z folią.
Ułóż łososia, skórkę w dół, na patelni do pieczenia, następnie skrop oliwą z oliwek, przetrzyj ją na wierzch filetów i posyp solą. Pieczony łosoś, aż tylko gotowane przez, 12 do 14 protokół.
Podziel kuskus na 6 talerzy. Wyciągnij mięso łososia ze skóry za pomocą szpatułki i przenieś filet na każde łóżko kuskusu. Na każdym talerzu kładziemy po 2 połówki pomidorów, następnie posypujemy łososia oliwkami i skropimy olejkiem z cytrynowego oregano.
Pomidory można prażyć 3 dni wcześniej i schłodzić w oleju w szczelnym pojemniku. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.