Dziki ryż z dyni, porem i kukurydzą
Dziki ryż z dyni, pora i kukurydza jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 10 i kosztuje 62 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Mieszanka ryżu, pietruszki, grubej soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziki Ryż Z Dyni, Porem I Kukurydzą, Dziki Ryż Z Dyni, oraz Wild Rice and Butternut Squash Medley dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż opłukać w sitku pod zimną wodą; odcedzić. Przynieś 6 szklanek wody i 2 łyżeczkisolę do gotowania w dużym rondlu.
Addrice; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż ziarna ryżu zaczną się dzielić isą miękkie, ale nadal lekko żucia, około 45 minut.
Rozłóż na obramowanej arkuszu do ostygnięcia.
Przenieś do miski. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Oil rimmedbaking arkusza. Wrzucić kostki squasha i 3 łyżki oleju w średniej misce.
Rozsypać w jednej warstwie na przygotowanym arkuszu; posypać solą i pieprzem. Pieczeń justuntil przetargu, ale na tyle twardy, aby utrzymać kształt, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Przenieść squash do miski. Super. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Roztopić 4 łyżki masła w dużejkillet na średnim ogniu.
Dodać pory i3 / 4 szklanki wody; gotować na wolnym ogniu, aż pory będą miękkie, o 7 protokół.
Dodać kukurydzę; dusić 2 minuty dłużej.
Dodać ryż i masło, gotować na wolnym ogniu, aż ogrzeje się ipłynność wchłonie się, o 4 protokół. Wymieszać 2 łyżki masła i pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do miski i służyć.
Niektóre rodzaje wildrice dłużej gotować niż inne. Ryż jest w pełni ugotowany, gdy ziarna są delikatneale nadal żują się i zaczynają się dzielić. Należy przetestować ryż przed odsączeniem.