Dziki ryż i szczypiorek Bâtardes
Need a wegetariańska przystawka? Dziki ryż i szczypiorek Bâtardes może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ryżu, białka jaja, gruba sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Podobne przepisy to Dziki ryż i szczypiorek Bâtardes, Wędzony dziki łosoś Irlandzki z naleśnikami ze szczypiorkiem, oraz Indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym.
Instrukcje
Wymieszać 4 szklanki mąki chlebowej i następne 3składniki w dużej misce ciężkich-dutystand mikser wyposażony w uchwyt łopatkowy.
Rozgrzać 1 szklankę plus 2 łyżki wody i maślanki w małym rondlu na niskim ogrzaniu tylko do momentu natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów mieszaniny 35°.
Dodać gotowany dziki ryż i szczypiorek mieszankę toflour; dodać mieszaninę maślanki.
Mixon niskiej prędkości, aż ciasto tworzy grubej kuli, o 2 protokół.
Pozostaw ciasto w mikserze5 minut. Wymień mocowanie łopatek na Mixer za pomocą haka do ciasta.
Ciasto wymieszać aż będzie gładkie, elastyczne i lekko lepkie, ale nie kleiste, dodając więcej mąki przez łyżkę stołowąp potrzebne, około 4 minut.
Lekko olej dużej miski. Uformuj kulkę do ciasta; umieść w przygotowanej misce, obracając się, aby pokryć olejem. Przykryć plastikową owijką i przechowywać w lodówce przez noc (ciasto będzie risevery slowly; nie dziurkować ciasta w dół).
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia, przykryte, w ciągu-freearea w temperaturze pokojowej 1 1/2 do 2 godzin przed ukształtowaniem (ciasto nie może się podwoić).
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z papierem do pieczenia.
Ciasto przełożyć na rozlaną powierzchnię; podzielić na 2 równe części.
Rozwałkować każdy kawałek ciasta do 8x6-inchrectangle. Zaczynając od 1 długiego boku, zwiń każdy prostokąt, aby przypominał torpedę. Usefingers szczypta szew zamknięty i taperends przez toczenia każdy Bochenek tam iz powrotem na powierzchni roboczej, tworząc bâtardes około 11 cali długości.
Przenieś do prepareddbaking arkusz, odstęp 4 cale od siebie; spray z nonstick spray. Pokrowiec luźno z folią.
Niech bochenki wznoszą się w warmdraft-free area aż do prawie dwukrotnie involume, 1 do 1 1/2 godziny.
Umieść stojak na środku piekarnika; podgrzewaj do 232°.
Pieczywo posmarować glazurą jajeczną; wstawić do piekarnika. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 218°.
Piec, aż bochenki są dmuchane i lekko rumiane, i dźwięk hollowwhen dotknął na dole, 35 do 45 protokół.
Przenieść bochenki do stelaża; schłodzić co najmniej 1 hour.DO przed nami: chłodne bochenki całkowicie. Owinąć folię, a następnie zamknąć w zamykanej plastikowej torebcei zamrozić do 2 tygodni. Odwilż w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, rewarm loaveswrapped w folii w 177° piekarnik około 15 minut.
Bochenki pokroić w poprzek na plasterki.