Dzień Dobry Frittata
Dzień dobry Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera około 21g białka, 4G tłuszczu i w sumie 141 kalorii. Za 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką olej canolan, ser cheddar, substytut jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 73%. Dzień Dobry Wrap, Dzień Dobry Psie, oraz Dzień Dobry Naleśniki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce ubij substytut jajka, mleko, pieprz i sól; odstawić. W 8-calowym. patelnia żaroodporna, podsmaż pomarańczową paprykę i cebulę na oleju do miękkości.
Dodaj szynkę;podgrzej. Zmniejsz ogień;na wierzch z mieszanką jaj. Przykryj i gotuj przez 4-6 minut lub do prawie zestalenia.
Odkryć patelnię; posypać serem. Broil 3-4 w. od ognia przez 2-3 minuty lub do całkowitego zestalenia jaj.
Polecane wino: Wino Musujące
Frittatan w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut]()
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Drobne bąbelki tworzą duży sznurek na złotym tle. Owocowy nos i pyszny, trwały smak cukru jęczmiennego i brioche. Bardzo żywe wino, które jest bardzo wszechstronne. To jasny, niefrasobliwy Szampan na każdą imprezę!Ten szampan dobrze komponuje się ze skorupiakami, daniami wieprzowymi, łagodnymi i miękkimi serami oraz bogatymi rybami.Mieszanka: 10% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 60% Pinot Noir