Dyniowo-Shiitake Risotto z pancettą i orzeszkami piniowymi
Przepis Dynia-Shiitake Risotto z Pancettan i orzechów pinii może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. To danie główne ma 482 kalorie, 15g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 7,41 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz czapki z grzybami shiitake, puree z dyni, bulion z kurczaka bez dodatku soli i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fasolka Szparagowa Z Pancettanem I Orzeszkami Pinii, Farfalle z pancettą, orzeszkami pinii i szałwią, oraz Makaron ze szparagami, pancettą i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś bulion z kurczaka i 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w średnim rondlu. Utrzymuj ciepło na małym ogniu. Odstawić 1/4 szklanki ciepłej mieszaniny bulionu.
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać pancetta; gotować 5 minut lub aż chrupiące, często mieszając.
Dodać grzyby, cebula, i czosnek; gotować 6 protokół lub do miękkości. Wymieszać z ryżem i szałwią; gotować 1 minutę, często mieszając.
Dodać wino; gotować 30 sekund lub do momentu wchłonięcia płynu. Wymieszać w 1 1/4 szklanki mieszaniny zapasów i soli; gotować 4 minuty lub aż ciecz jest prawie wchłaniany, stale mieszając.
Dodawać pozostałą mieszaninę, 3/4 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja wywaru zostanie wchłonięta przed dodaniem więcej (łącznie około 22 minut).
Zdjąć z ognia; wymieszać z dynią, mascarpone, szczypiorkiem i pieprzem. W razie potrzeby wymieszać wymieszaną mieszankę, aż risotto uzyska pożądaną konsystencję. Łyżka 1 filiżanka risotto do każdej z 4 misek; posypać równomiernie orzeszkami pinii.