Dyniowo-orzechowa Focaccia z Gruyère
Przepis Dynia-orzech Focaccia z Gruyère może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 16 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz orzechy włoskie, brązowy cukier, masło i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Dyniowa Focaccia z Gruyere i migdałami, Dyniowa focaccia z gruyere i orzechami włoskimi / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, oraz Treviso, Orzech włoski i sałatka Gruyère.
Instrukcje
Połączyć wodę, cukier i drożdże w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 szklankę mąki i masła do mieszaniny drożdży; mieszać tylko do połączenia. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut.
Dodaj dynię, sól i gałkę muszkatołową do mieszaniny mąki; mieszać, aż dobrze połączone.
Dodać 2 1/4 szklanki mąki i pół sera; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1/4 szklanki mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel ciasto na pół; uformuj każdą połowę w 8-calowe koło.
Na blasze do pieczenia posypanej mąką kukurydzianą ułożyć krążki ciasta.
Pozostałe sery i orzechy równomiernie posypać krążkami ciasta; lekko docisnąć, aby się przylgnąć. Lekko pokryć kręgi ciasta sprayem do gotowania; przykryć i odstawić na 20 minut (ciasto nie podwoi się).
Odkryć ciasto; piec w 400 przez 30 minut lub aż bochenki są rumiane na spodzie i ser topi (tarcza bochenki z folią, aby zapobiec przerostu, jeśli to konieczne). Schłodzić na stojaku z drutu.