Dyniowo-Klonowy Krem Karmelowy

Dyniowo-Klonowy Krem Karmelowy
Dyniowo-klonowy krem karmelowy jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz dynię, brązowy cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Klon Crème Caramel, Klon Dynia garnki de Creme, oraz Pumpkin Maple Creme Brulee dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie do złotego koloru (około 4 minut). Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania, przechylając każdą filiżankę szybko, aż karmelizowany cukier pokrywa dno filiżanki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BudyńBudyń
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
W średniej misce trzepaczką ubić brązowy cukier, syrop i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SyropSyrop
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać dynię i kolejne 5 składników (Dynia przez odparowane mleko), mieszając do dobrze wymieszanego. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
BudyńBudyń
DyniaDynia
5
Umieść filiżanki w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
7
Wyjąć kubki z patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
9
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze.
10
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
11
W razie potrzeby udekoruj świeżo startą gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn