Dyniowo-Klonowy Krem Karmelowy
Dyniowo-klonowy krem karmelowy jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz dynię, brązowy cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Klon Crème Caramel, Klon Dynia garnki de Creme, oraz Pumpkin Maple Creme Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie do złotego koloru (około 4 minut). Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania, przechylając każdą filiżankę szybko, aż karmelizowany cukier pokrywa dno filiżanki. Odstawić.
W średniej misce trzepaczką ubić brązowy cukier, syrop i jajka.
Dodać dynię i kolejne 5 składników (Dynia przez odparowane mleko), mieszając do dobrze wymieszanego. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść filiżanki w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.
W razie potrzeby udekoruj świeżo startą gałką muszkatołową.