Dynia Maślana i Por Gratins

Dynia Maślana i Por Gratins
Dyni i Por Gratins może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 189 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz jajka, masło, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Golden Beet, Granny Smith, Butternut Squash & Thyme Gratins Wit, Zupa Z Dyni - Pora, oraz Zupa Porowa Z Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połówki squasha, ściąć boki w dół, na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec w 375 przez 45 minut lub do miękkości. Fajne 30 minut. Miąższ wyjąć i zacierać maserem ziemniaczanym lub widelcem, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
PiekarnikPiekarnik
4
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu; patelnia płaszcz z natryskiem do gotowania. Roztopić masło na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj por; przykryć i gotować 20 minut lub do miękkości, mieszając raz. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; odkryć i gotować 10 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
7
W dużej misce wymieszać cukier i 5 kolejnych składników (przez żółtko jaja), mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodać Kabaczek i por; mieszać aż do połączenia. Podzielić mieszaninę squasha równomiernie między 6 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BudyńBudyń
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala. Przykryć patelnię folią; piec w temperaturze 325 przez 25 minut. Odkryć i gotować dodatkowe 15 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Wyjmij z piekarnika i umieść ramekiny na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
11
Posypać 2 łyżeczki parmezanu na każdy ramekin.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
13
Zapiekanki Broil przez 2 minuty lub aż ser topi się i zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn