Dyni, Ricotta i szałwia Crostini
Przepis Dynia, Ricotta i szałwia Crostini jest gotowy w około 50 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ta przystawka ma 103 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, oliwa z oliwek, ricotta, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Z Dyni I Szałwii Crostini, Zupa z dyni i szałwii z bułką tartą z szałwii, oraz Acorn Squash Crostini z chrupiącym boczkiem i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Wrzuć squash, 2 łyżki stołoweolej i cukier w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem. Ułóż w jednym layeron oprawioną blachę do pieczenia. Pieczeń, tossingocascasionally, aż squash jest złoty itender, 25-30 minut.
Ostudzić na prześcieradle.
Podgrzać 1 1/2 łyżki oleju na małej patelni overmedium-wysokie ciepło.
Dodać szałwię; gotować do czasu aż zaczną się zwijać i staną się ciemnozielone, 1-2 minuty. Używając szczelinowej łyżki, ostrożnie przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
W małej misce wymieszaj ricottaand skórkę z cytryny. Przyprawa z solą i pieprzem. DO AHEAD: Butternutsquash, liście szałwii i ricotta może bemade 1 dzień wcześniej. Przykryj i wyluzuj.Szałwia przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej.Przykryć i schłodzić mieszankę ricotty. Przed podaniem doprowadzić do temperatury pokojowej squashto.
Rozprowadzić 1 łyżkę mieszanki ricotta na każdym kromce. Top każdy z kilku squashcubes.
Skropić crostini sokiem z cytryny i oliwą.
Posypać solą i pieprzem. Topcrostini z 2 smażonymi liśćmi szałwii.