Dymiony Dip Z Ciecierzycy
Dymny Dip ciecierzycy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś sól, pieprz cayenne, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dip SMOBY Bakłażan, Dip SMOBY Bakłażan, oraz Zupa Z Ciecierzycy Dymnej.
Instrukcje
W średnim rondlu, przykryć ciecierzycę z 3 cali wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanym ogniu, aż tylko miękkie, o 1 godzinę i 15 minut.
Ciecierzycę dobrze odcedzić i osuszyć.
Tymczasem, na małej patelni, gotować nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelnią, aż zostaną lekko przypieczone, o 3 protokół.
Przenieś do przyprawy lub młynka do kawy i pozostaw do ostygnięcia, a następnie zmiel na drobny proszek.
W maszynce połączyć ciecierzycę z czosnkiem, sokiem z cytryny, kminkiem, pieprzem pieprzowym i cayenne i pulsować, aż drobno posiekane. Z włączoną maszyną dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oliwę z oliwek z cytryny w powolnym, stałym strumieniu i puree, aż dip z ciecierzycy będzie bardzo gładki. Doprawić dip solą, a następnie zeskrobać do płytkiej miseczki.
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, posypać kolendrą i podawać z grillowanym chlebem lub pita.