Dwukolorowe ciasto korzenne
Dwukolorowe ciasto korzenne to wegetariański deser laktoowowegetariański. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 513 kalorii . Za 66 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka półsłodkiej czekolady, mielonego cynamonu, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy to Ananasowe Ciasto Korzenne z Marchewką i Rodzynkami , Ciasto Korzenne z Marchewką i Ciasto Korzenne z Kremem Cytrynowym i Miodem .
Instrukcje
W misce utrzyj masło i brązowy cukier.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po dodaniu każdego.
Wymieszaj suche składniki, dodawaj je na przemian ze śmietaną i ubij, dodaj orzechy i wymieszaj.
Rozłóż ciasto w dwóch natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych formach do pieczenia o średnicy 20 cm.
Piecz w temperaturze 175°C przez 20–25 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź przez 10 minut; wyjmij z foremek i przełóż na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Aby przygotować lukier, w misce utrzyj masło z cukrem pudrem. Dodaj śmietanę i wanilię.
Rozprowadź pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
W mikrofalówce lub dużym rondlu rozpuść czekoladę i masło. Ostudź przez 2 minuty; rozprowadź na wierzchu ciasta, pozwalając, aby część spłynęła po bokach.