Duży, solony Indyk Herby może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1070 kalorii, 112g białka, oraz 49g tłuszczu. Za $4.03 za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę czosnkową, wywar z kurczaka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Pełnoziarniste Rafinowane Bez Cukru Ciasteczka Cukrowe jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 39 godzin. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Pancetta-owinięta pierś z indyka z farszem z cytryny i orzeszków piniowych herby, Pasta z twarogu czosnkowo-ziołowego i kanapka z indykiem Herby, oraz Solony Cały Indyk.
Instrukcje
1
Połącz 2 galony wody z solą, cukrem, cebulą, marchewką, selerem, czosnkiem, rozmarynem, szałwią, nasionami kolendry, nasionami kopru włoskiego, liśćmi laurowymi i pokruszoną czerwoną papryką w pojemniku wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie składniki i indyka. Wymieszaj, aby połączyć. Zanurz indyka w solance i wstaw do lodówki na 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Całe Nasiona Kolendry
Bułka Tarta, Kilka Garści
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szyjki Z Kurczaka
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
W noc przed upieczeniem ptaka wyjmij go z solanki i osusz ręcznikiem papierowym. Zrób masło ziołowe: w małej misce wymieszaj masło, rozmaryn, szałwię i trochę soli. Palcami ostrożnie przesuwaj się pod skórą indyka, aby oddzielić go od piersi i nóg. Masuj masło pod skórą, a następnie na całym ptaku. Działa to jak balsam do opalania, tworząc piękną, chrupiącą brązową skórę. Zawiąż nogi indyka sznurkiem, aby ptak był ładny i zwarty, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
Szyjki Z Kurczaka
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Na patelni do sosu połącz cebulę, marchewkę, seler, czosnek, wiązkę tymianku i liście laurowe. Dopraw solą. Połóż indyka na wierzchu warzyw i włóż do lodówki na noc bez przykrycia. Tak, zgadza się...odkryte. Dzięki temu skóra indyka wyschnie, co stworzy wspaniałą brązową chrupiącą skórkę. Teraz kilka twoich prac przygotowawczych jest na uboczu, więc wszystko, co musisz zrobić jutro, to wrzucić indyka do piekarnika!
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Wlej wino do brytfanny i włóż indyka do gorącego piekarnika na 35 do 40 minut lub do momentu, gdy pięknie się zrumieni. Zmniejsz ogień do 350 stopni F. podlać sokami z patelni i obracać patelnię co 30 minut przez pozostałą część czasu gotowania; pomyśl 17 minut na Funt...ty policz. Jeśli Indyk zacznie być zbyt brązowy, obłóż go luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Wyjmij indyka z piekarnika, gdy termometr z natychmiastowym odczytem zarejestruje 165 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części uda. (Upewnij się, że termometr nie dotyka kości.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Przełóż na blachę do pieczenia z obramowaniem, przykryj folią i odstaw na co najmniej 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Przygotuj sos: za pomocą Sitka odcedź warzywa z soków z patelni nad dużą miską i pozwól, aby tłuszcz urósł do góry. Wyrzuć warzywa. Odtłuść tłuszcz z soków z patelni, dodaj go do dużego rondla i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Ubij mąkę i gotuj, aż uzyska konsystencję mokrego piasku, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Ubij soki z patelni i wywar z mąki. Doprowadzić do wrzenia i zredukować do wrzenia. Gotuj, aż będzie gęsta, 10 do 15 minut. W razie potrzeby posmakuj i dopraw solą. Pokrój indyka i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki