Duszony seler z parmezanem Polenta

Duszony seler z parmezanem Polenta
Duszony seler z parmezanem Polentan jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szybko gotującą się polentę, rosół z kurczaka, liście oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Sprawdza się jako niedroga przystawka. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico, Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, oraz Duszony Korzeń Selera.

Instrukcje

1
Na dużej patelni, na średnim ogniu, gotować boczek, aż chrupiące, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Usunąć boczek, osuszyć na papierowym ręczniku i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Wyjąć wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu, następnie dodać 1 łyżkę masła, serduszka selera, pieprz i 1/4 łyżeczki soli. Gotować przez 2 minuty, rzucając dobrze płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selerażebro Selera
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
4
Dodać bulion z kurczaka, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż seler będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
SelerSeler
5
Zdjąć z ognia. Pietruszkę drobno posiekać, ząbek czosnku i oregano, dodać do selera i dobrze wrzucić. Tymczasem doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia. Powoli ubijaj polentę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PolentaPolenta
SelerSeler
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodaj pozostałą sól i gotuj, często mieszając, przez 5 minut. Wymieszać 1/2 szklanki parmezanu i pozostałego masła i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MasłoMasło
SólSól
7
Podziel polentę na 4 miski i na wierzch każdej z nich posmaruj selerem naciowym i boczkiem. Łyżkę płynu do gotowania na wierzchu i posypać pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
PolentaPolenta
SelerSeler
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn