Duszony nadziewany indyk z sosem Madera

Duszony nadziewany indyk z sosem Madera
Duszony nadziewany indyk z sosem Madera to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 14. Jedna porcja tego dania zawiera około 59G białka, 27g tłuszczu i w sumie 492 kalorii. Za $3.51 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Jeśli masz pod ręką sercial madeira, sól i pieprz, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, który jest solidny. Pieczony Indyk Z Sosem Madera, Pieczone żeberka z sosem Madeira i sosem chrzanowym, oraz Faszerowane udka z kurczaka duszone w sosie pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zrób farsz: w robocie kuchennym zmiksuj wieprzowinę i tłuszcz. Przy pracującym silniku dodawaj jajka po 1 na raz i dobrze łącz. Gdy silnik nadal pracuje, dodaj gęstą śmietanę strumieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Przenieś miksturę do dużej miski i dodaj pozostałe składniki. Schłodź pod przykryciem przez co najmniej 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Przygotowanie piersi z indyka: ostrym nożem do odkostniania Usuń połówki piersi z indyka, zaczynając od kości piersi i przecinając wzdłuż klatki piersiowej, długimi, szybkimi pociągnięciami, odrywając mięso od kości podczas podróży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Wyjmij i zachowaj filety (polędwiczki) od spodu piersi.
5
Usuń i wyrzuć wszelkie ścięgna, ścięgna lub srebrną skórę. Rezerwa
6
Na podwójnej grubości gazy ułóż skórę piersi indyka stroną do dołu, długim bokiem skierowanym do siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
7
Posyp połową tymianku oraz solą i pieprzem do smaku. Wygładź 1/4 (około 1 szklanki) farszu na piersi indyka, pozostawiając 1-calową obwódkę. Przykryj farsz warstwą szynki. Przykryj szynkę kolejną filiżanką farszu. Przekrój jeden z filetów na pół i zawiń każdą połowę kawałkiem szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
8
Ułóż owinięte filety obok siebie, stykając się końcami, na wierzchu farszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
9
Zaczynając od dłuższego boku piersi najbliżej Ciebie, ostrożnie odsuń ją od siebie do cylindra. Złóż gazę, aby ją zamknąć i przekręć końce, zachowując kształt cylindra. Zawiąż końce bezpiecznie sznurkiem. Powtórz z pozostałą piersią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
10
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Wytrzyj bułki z indyka (ballontines) do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Na brytfannie rozgrzej masło i olej na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, a na nim zrumień indyka w gazie, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
13
Dodaj 6 filiżanek bulionu i bukiet garni do brytfanny,
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
14
Dusić indyka, szczelnie przykrytego folią, na środku piekarnika, od czasu do czasu fastrygując przez 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna wyniesie 165 stopni F, a jego soki będą klarowne, gdy pierś zostanie nakłuta szpikulcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Indyka można przygotować 1 dzień wcześniej do tego momentu i przechowywać w lodówce, pod przykryciem, w płynie do gotowania. Aby podgrzać, doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie dużym ogniu, podlać i podgrzać pod przykryciem w nagrzanym do 350 stopni F. piekarnik, często fastrygując, przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Przełóż indyka na stojak do ostygnięcia. Rozpakuj to. Odtłuść płyn do duszenia i przecedź go do rondla. W małej misce połącz maranta, Maderę i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
MaderaMadera
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
17
Doprowadź odcedzony płyn do wrzenia i dodaj mieszaninę maranty. Gotuj mieszaninę na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Utrzymuj sos w cieple, przykryty masłem z woskowanego papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
18
Przełóż indyka na deskę do rzeźbienia i pokrój połowę na plastry 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
19
Plastry i pozostałego indyka przełożyć na półmisek i podawać na ciepło z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
20
Restauracje W Pobliżu Lokalizacji: Merlot, Hahn Estates;
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn