Duszony kurczak z warzywami
Duszony kurczak z warzywami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bez kości, sól i pieprz, pomidory rzymskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszony Kurczak Z Warzywami, Kurczak w garnku z duszonymi warzywami, oraz Duszony Kurczak Z Warzywami Wiosennymi.
Instrukcje
Cebulę obrać i pokroić wzdłuż na 8 klinów. Opłucz seler i pomidory. Przyciąć i wyrzucić końce selera i pokroić na 3-calowe długości (liście rezerwy do dekoracji); pomidory rdzeń i pokroić na pół wzdłuż.
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Wlać olej do 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, przechylając się, aby pokryć dno. Gdy olej jest gorący, dodaj kurczaka i obróć w razie potrzeby, aby lekko brązowy z obu stron, łącznie 4 do 5 minut.
Przenieś na obramowaną płytkę.
Dodaj cebulę, seler, i pomidory na patelni; włącz warzywa od czasu do czasu, aż lekko rumiane, 3 do 5 minut w sumie. Powrót kurczaka i wszelkie zgromadzone soki na patelnię i dodać bulion i tymianek. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 6 do 8 minut.
Połówki piersi przenieść do szerokich, płytkich misek; warzywa Chochla i bulion wokół kurczaka.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.