Duszony kurczak Ragù z Limu Omani
Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka, marchew, jagody jałowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszona Wołowina Ragu, Duszone Krótkie Żeberko Ragu, oraz Duszone Jagnięce Ragu Z Penne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Pokrój kurczaka na 8 kawałków (szczegółowe instrukcje patrz tutaj) i usuń skórę. Poklepać je bardzo sucho i natrzeć obie strony koszerną solą.
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na dużym ogniu, aż się połyska.
Dodać 1/3 kawałki kurczaka kurczaka i brąz dokładnie ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Przenieś na duży talerz. Powtórz w dwóch kolejnych partiach z pozostałym kurczakiem.
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek do garnka i podgrzewaj, aż się połyska.
Dodaj cebulę i marchew ze szczyptą soli. Gdy uwalniają płyn, zeskrobuj rumiane kawałki na dnie garnka. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż zmiękną i zaczną kolorować. Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać koncentrat pomidorowy. Mieszać często, aż jego kolor i aromat pogłębi się, około 1 minuty.
Dodaj wino, bulion, suszone limonki, paprykę, rozmaryn, ziele angielskie i jałowiec i wymieszaj, aby połączyć. Powrót kurczaka i nestle kawałki do bulionu. Przykryć szczelną pokrywką i przenieść do piekarnika. Dusić trzy godziny (jedna godzina dla zwykłych nóg i ud) lub do momentu, gdy mięso łatwo oderwie się od kości. Podczas duszenia od czasu do czasu sprawdzaj garnek, czy rosół się gotuje. Jeśli tak, zmniejsz temperaturę o 25 stopni. Po zakończeniu, przenieść garnek z powrotem do pieca.
Wyjąć kawałki kurczaka z garnka i wyciągnąć mięso z kości. Pozostawić w kawałkach lub rozdrobnić do smaku. Powrót wyciągnął mięso do garnka i niech gotować na ogniu resztkowym przez 10 minut. Sól do smaku i podawać w szerokich miseczkach z chrupiącym chlebem lub makaronem.