Duszony kurczak Ragù z Limu Omani

Duszony kurczak Ragù z Limu Omani
Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka, marchew, jagody jałowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszona Wołowina Ragu, Duszone Krótkie Żeberko Ragu, oraz Duszone Jagnięce Ragu Z Penne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Pokrój kurczaka na 8 kawałków (szczegółowe instrukcje patrz tutaj) i usuń skórę. Poklepać je bardzo sucho i natrzeć obie strony koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na dużym ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4
Dodać 1/3 kawałki kurczaka kurczaka i brąz dokładnie ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Przenieś na duży talerz. Powtórz w dwóch kolejnych partiach z pozostałym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek do garnka i podgrzewaj, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodaj cebulę i marchew ze szczyptą soli. Gdy uwalniają płyn, zeskrobuj rumiane kawałki na dnie garnka. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż zmiękną i zaczną kolorować. Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać koncentrat pomidorowy. Mieszać często, aż jego kolor i aromat pogłębi się, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodaj wino, bulion, suszone limonki, paprykę, rozmaryn, ziele angielskie i jałowiec i wymieszaj, aby połączyć. Powrót kurczaka i nestle kawałki do bulionu. Przykryć szczelną pokrywką i przenieść do piekarnika. Dusić trzy godziny (jedna godzina dla zwykłych nóg i ud) lub do momentu, gdy mięso łatwo oderwie się od kości. Podczas duszenia od czasu do czasu sprawdzaj garnek, czy rosół się gotuje. Jeśli tak, zmniejsz temperaturę o 25 stopni. Po zakończeniu, przenieść garnek z powrotem do pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Wyjąć kawałki kurczaka z garnka i wyciągnąć mięso z kości. Pozostawić w kawałkach lub rozdrobnić do smaku. Powrót wyciągnął mięso do garnka i niech gotować na ogniu resztkowym przez 10 minut. Sól do smaku i podawać w szerokich miseczkach z chrupiącym chlebem lub makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn