Duszony kurczak babci
Duszony kurczak babci to bezmleczne danie główne. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 824 kalorii, 49g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka kurczaka, olej roślinny, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Spróbuj Lepsze niż u Babci i łatwe kurczak i pierogi, Kanapki z kurczakiem z Brie, ogolonym jabłkiem Granny Smith i Dijon-redukcja balsamiczna na opiekanej Chałce, oraz Duszony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej olej do smażenia. Kawałki kurczaka doprawić solą i pieprzem do smaku. Kurczaka lekko posmarować dwukrotnie. Powoli upuść kurczaka w gorącym oleju, aby zapobiec rozpryskom. Smażyć na złoty kolor, około 12 do 15 minut.
W międzyczasie ugotuj ziemniaki w dużym garnku z wrzącą wodą. Gdy ziemniaki są miękkie, usuń z ognia. Oszczędzaj "wodę ziemniaczaną".
Po zakończeniu kurczaka, spuścić olej z patelni i umieścić ziemniaki na patelni z kurczakiem. Powoli wlać "wody ziemniaczanej" na mieszaninie patelni.
Dodać całe goździki, przykryć i dusić. W zestawach mieszanki przygotowuje własny sos na patelni, więc im dłużej się gotuje, tym lepiej! Gdy konsystencja jest do smaku, zdjąć z ognia i podawać.