Duszone Żeberka
Przepis na Żeberka duszone można przygotować w około 1 godzinę i 55 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,88 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 48 g białka , 29 g tłuszczu i łącznie 486 kalorii . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Mieszanka mąki, oleju rzepakowego, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 55% . Duszone żeberka , duszone krótkie żeberka i duszone krótkie żeberka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku smaż żeberka na maśle i oleju przez około 3 minuty z każdej strony; odpływ.
Wyjmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni smaż i mieszaj cebulę przez 2 minuty.
Dodaj wodę, sól, cukier i pieprz, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni.
Umieść liście laurowe i ziele angielskie na gazie o podwójnej grubości; Podnieś rogi materiału i zawiąż sznurkiem kuchennym, tworząc torbę.
Umieścić na patelni. Włóż żeberka z powrotem na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/2 do 1-3/4 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wyjąć żeberka i trzymać w cieple. Wyrzuć torebkę z przyprawami. Odtłuść tłuszcz z odcieków z patelni.
Połącz mąkę i zimną wodę, aż będzie gładka; stopniowo wmieszać do sosu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.