Duszone udka z kurczaka z kiszoną kapustą
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Duszone udka z kurczaka z kiszoną kapustą mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 610 kalorii, 40g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz udka z kurczaka, rosół z kurczaka, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Duszone Udka Z Kurczaka, Chrupiące Duszone Udka Z Kurczaka, oraz Duszone udka z kurczaka ze śliwkami.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż chrupiące.
Usunąć łyżką szczelinową i rezerwy.
Udka kurczaka przyprawiamy 1/2 łyżeczki soli i pieprzu i w razie potrzeby dodajemy do patelni partiami. Gotować, obracając, aż rumiane, o 8 protokół.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu.
Dodaj cebulę, marchewkę i jabłko na patelnię. Gotować na umiarkowanym ogniu, pod przykryciem, przez 5 minut. Wymieszać z kapustą kiszoną, boczkiem, bulionem, pozostałą 1/4 łyżeczki soli, musztardą, jagodami jałowca i liściem laurowym. Ułóż kurczaka w równej warstwie na wierzchu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień i gotować, pokryte, aż kurczak jest po prostu zrobić, o 25 protokół.
Wyjmij kurczaka z patelni i wyrzuć liść laurowy. Jeśli na patelni pozostanie zbyt dużo płynu, podgrzej ciepło do umiarkowanej wysokości i gotuj, aż lekko zgęstnieje.
Kapustę kiszoną podawać z kurczakiem.
Zalecenie dotyczące wina: w przypadku białego wina, które ładnie kontrastuje z kiszoną kapustą, poszukaj miękkiego, pełnego smaku i nieoczyszczonego białego. Gewrztraminer lub pinot gris z Alzacji we Francji są idealnym wyborem.