Duszone Ramię jagnięce z tymiankiem, marchewką i koprem włoskim
Duszone Ramię jagnięce z tymiankiem, marchewką i koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 561 kalorii. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pomidory, Cebulki kopru włoskiego, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Baranek Duszony Z Ziemniakami I Koprem Włoskim, Łopatka wieprzowa duszona na cydrze z koprem włoskim i jabłkiem, oraz Duszona łopatka wieprzowa z Puree z kopru ziemniaczanego.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Trim tłuszczu z jagnięciny i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Każdy posiekać wzdłuż kości na 3 oddzielne kawałki, pozostawiając kości przymocowane do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
3
Jagnięcinę posypać solą i pieprzem. Rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju w dużym garnku żaroodpornym na dużym ogniu. Pracując partiami, dodać jagnięcinę do garnka i smażyć, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, o 8 minut na partię.
Dodaj cebulę, 2 posiekane marchewki, połowę głowy czosnku i 6 gałązek tymianku do garnka i smażyć, aż cebula będzie brązowa, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Marchew
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Dodać pomidory i wymieszać 2 minuty. Powrót jagnięciny i wszelkie zgromadzone soki do garnka. Wymieszać w 1 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Woda
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Posypać solą i pieprzem. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Przykryć garnek szczelnie; przełożyć do piekarnika i piec, aż jagnięcina będzie bardzo miękka, dodając do 3/4 szklanki więcej wody, jeśli soki odparują, około 2 godzin 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Woda
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
8
Używając szczypiec, przenieść jagnięcinę do średniej miski; wyrzucić kości.
Wlać mieszankę warzywną z garnka do sitka ustawionego na dużej misce. Naciskaj na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej pulpy roślinnej i soku z patelni. Odcedzić miąższ i sok do garnka. Łyżka tłuszczu z powierzchni. Powrót jagnięciny do garnka; doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Roztopić 2 łyżki masła z 1 łyżką oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj pokrojoną marchew, 2 gałązki tymianku, koper włoski i liść laurowy i podsmaż, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 minut. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą bardzo miękkie, często mieszając, o 35 protokół. Odrzuć tymianek i liść laurowy. Doprawić solą i pieprzem.