Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowym

Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych goleni jagnięcych w sosie pomarańczowym. Na 6,55 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 626 kalorii, 40g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz merlot, oregano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowo-Merlot (Pascha), Golonki Jagnięce Duszone Pomarańczowe, oraz Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami.

Instrukcje

1
Połącz bazylią, oregano, rozmarynem, sokiem pomarańczowym, skórką pomarańczową, Merlotem i czosnkiem i zalej opłukanymi goleniami jagnięcymi w szerokim szklanym naczyniu. Trzonki powinny być w jednej warstwie. Obróć trzonki, aby pokryć i przykryć.Marynować dwie godziny w temperaturze pokojowej, obracając mięso co pół godziny, lub marynować w lodówce, od czasu do czasu obracając mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
MerlotMerlot
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Z marynaty wyjąć trzonki i osuszyć ręcznikami papierowymi. Zamów marynatę. Rozgrzej piekarnik do 450.Jagnięcinę doprawić szczyptą soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu przez 20 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać oliwę z oliwek i podgrzewać przez 10 sekund, następnie obniżyć ogień do średnio-wysokiego i dodać trzciny jagnięce.Gotować z każdej strony przez około dwie minuty, aż rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5
Włożyć golonki w jednej warstwie do naczynia żaroodpornego i wlać bulion z kurczaka do gorącej patelni. Zeskrobać wszelkie cząstki mięsa, dodać je do zarezerwowanej marynaty i zalać trzonkami w zapiekance i przykryć pokrywką (użyj folii, jeśli nie ma pokrywki).Włożyć zapiekankę do nagrzanego piekarnika i natychmiast zmniejszyć ogień do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Gorący piekarnik początkowo podgrzeje mięso, ale mieszanina musi gotować w niższej temperaturze lub mięso będzie twardnieć.Piecz przez 45 minut, następnie podlewaj i gotuj przez kolejną godzinę do 90 minut lub do momentu, gdy mięso będzie bardzo miękkie i łatwo odciągnie się od kości. Jeśli ciecz znacznie się zmniejszyła, dodaj 1/2 szklanki wody do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Wyjmij trzonki na talerz i utrzymuj ciepło. Jeśli sos jest zbyt wodnisty, gotować płyn w dół pięć do 10 minut, lub do momentu, gdy jest konsystencja sosu pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
8
Skropić trochę sosu nad trzonkami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia33
Rodzaje PotrawSos
Magazyn