Duszone golonki cielęce z puree ziemniaczanym i pomidorem cebula Jus

Duszone golonki cielęce z puree ziemniaczanym i pomidorem cebula Jus
Duszone golonki cielęce z puree ziemniaczanym i pomidorem cebula Jus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 7,43 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 592 kalorie, 53g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mięsiste szynki cielęce, żółte mięsiste ziemniaki, takie jak Yukon gold i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Rozmaryn duszone golonki jagnięce i łatwe ziemniaki puree czosnkowe, Duszone Golonki Cielęce, oraz Golonki Cielęce Duszone W Winie.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cebulę pokroić w pierścienie o grubości 1/4 cala. Ćwiartka pomidorów wzdłuż. Związać każdy trzon bezpiecznie sznurkiem kuchennym, aby utrzymać mięso przymocowane do kości i doprawić solą i pieprzem. W żaroodpornym 5-do 6-kwartowym ciężkim czajniku na tyle szerokim, aby pomieścić trzonki w jednej warstwie, wrzucić razem cebulę i pomidory i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
CebulaCebula
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
3
Dodać trzonki i dusić, przykryte, w środku piekarnika, aż bardzo miękkie, o 3 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ziemniaki obrać i pokroić na około 2-calowe kawałki. W czajniku 4-quart przykryć ziemniaki zimną osoloną wodą przez 2 cale i gotować do miękkości, o 25 protokół. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania ziemniaków i odcedzić ziemniaki w durszlaku. Powrót ziemniaki do czajnika i dodać masło i 1/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania. Mash mieszaniny ziemniaków z masher ziemniaków do uzyskania gładkiej, dodając wystarczającą ilość wody do gotowania, aby osiągnąć pożądaną konsystencję, i doprawić solą i pieprzem. Golonki i ziemniaki można przygotować do tego punktu 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, przed schłodzeniem osobno, przykryć. Podgrzej golonki i ziemniaki przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
DurszlakDurszlak
2
Przełóż golonki, cebulę i pomidory na talerz łyżką szczelinową i utrzymuj ciepło, luźno przykryte. Gotuj duszony płyn, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Podajemy golonki, cebulę i pomidory z puree ziemniaczanym i jus.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PomidorPomidor
CebulaCebula
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn