Duszone Collard Greens
Przepis duszone warzywa Collard jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest super jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników Południowej żywności. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 48 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, kurczak bulion, collard greens, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone warzywa Collard, musztarda i czerwony szwajcarski Chard, Sam Sifton ' s Braised Collard Greens, oraz Duszone warzywa z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Boczek ugotować na głębokiej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, a następnie odstawić, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Dodać płatki czerwonej papryki, czosnek i skórka z cytryny, i saute aż pachnące.
Dodaj zielenie collard i gotować, aż zaczną więdnąć.
Dodać bulion z kurczaka i 1/2 szklanki wody i przykryć, obniżając ogień do gotowanego na wolnym ogniu.
Niech gotować, aż warzywa będą miękkie, 30 do 40 protokół. Odkryć, dodać z powrotem boczek, podnieść ogień do średniej-wysokiej, i zmniejszyć ciecz o jedną czwartą, 1 do 2 minut.
Dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować Jest J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.