Duszona wołowina po marokańsku z marchewką i kuskusem

Duszona wołowina po marokańsku z marchewką i kuskusem
Need a dairy free main course? Duszona wołowina w stylu marokańskim z marchewką i kuskusem może być świetnym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pietruszkę z płaskim liściem, mielony imbir, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Marokański Duszony Kurczak Z Marchewką I Złotymi Rodzynkami, Kuskus Warzywny Po Marokańsku, oraz Tagine wołowy z kuskusem (marokański).

Instrukcje

1
Aby przygotować wołowinę, podgrzej 2 łyżeczki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wołowinę posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodać wołowinę do patelni, i gotować 4 protokół lub aż wołowina jest rumiane ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przełożyć wołowinę do miski; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj 3 szklanki cebuli na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać 4 ząbki czosnku i kolejne 4 składniki (przez imbir); gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
7
Dodaj bulion 2 puszki; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
8
Dodaj morele; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Przykryć i gotować na średnim ogniu 30 protokół. Używając blendera zanurzeniowego na patelni, przecier z cebuli. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Powrót wołowiny do mieszanki cebuli; gotować na średnim ogniu 1 godzinę lub aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
10
Dodaj marchewkę do patelni; przykryć i gotować 15 minut lub aż marchew będzie miękka, dodając 2 łyżki wody, w razie potrzeby, poluzować SOS. Wymieszać w 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Podczas gdy wołowina gotuje, przygotuj kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
13
Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki kurkumy. Wymieszać 1/3 szklanki bulionu i 1/3 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszać kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
KurkumaKurkuma
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 5 minut; puch widelcem. Wymieszać z zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
15
Łyżka kuskusu na 4 talerze. Wierzch równomiernie polać gulaszem wołowym, a każdą porcję posypać 1 łyżką natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz WołowyGulasz Wołowy
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

454papryka habanerochude mięso z gulaszu wołowego, pokrojone w 1-calową kostkęchude mięso z gulaszu wołowego, pokrojone w 1-calową kostkę0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona po przekątnej obrana marchewka (ok. 4 marchewki)pokrojona po przekątnej obrana marchewka (ok. 4 marchewki)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowany kuskusniegotowany kuskus591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane suszone morelepakowane suszone morele591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, podzielonaposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, podzielona1ząbek czosnku, rozgniecionyząbek czosnku, rozgnieciony4ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula2warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony0warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma2warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy mniej sodowybulion wołowy mniej sodowy794papryka habanerobulion wołowy mniej sodowybulion wołowy mniej sodowy2warzywo (np. szpinak)steki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona cebulacienko pokrojona cebula2warzywo (np. szpinak)uncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia79
Magazyn